Vad ÄR egentligen rätt och fel när det gäller avmaskning? Förr ett gäng år sedan avmaskade man regelbundet två gånger per år, utan att veta om det egentligen behövdes eller inte. Nu på senare år har man kommit på att det inte är helt bra att avmaska hästarna slentrianmässigt som man tidigare har gjort och därför har man börjat med att skicka träck på analys hos företag/labb som Kollamasken och liknande. Man vill inte använda en massa avmaskningsmedel i onödan för att maskarna inte ska bli resistenta, vilket ju låter klokt och sunt. Men, i senaste Ridsport stod det att man inte kan lita på resultaten från de här testlabben, man får olika svar och därmed olika rekommendation från de olika ställena…! 😮 Vem ska man tro på och hur ska man göra som hästägare?!?

Ikväll tränade jag dressyr för Anna. Gick hyggligt bra, iaf bitvis. Vi jobbade framförallt på samling, att Fiesta skulle komma ”ikapp” och få under sig bakbenen bättre och därmed bli mer bärig.

KraM